Billig köksmaskin online från Tyskland, England, Frankrike eller USA

Köksmaskiner och köksutrusning

Europa

I Sverige har vi låga priser på hemelektronik. En av anledningarna till våra låga priser är att Sverige är en av få marknader där Europas två största konsumentelektonikkedjor konkurrerar med varandra. Tyska Media Markt och Brittiskägda Elgiganten (Dixons Retail). Det finns dock ändå anledning att kika både på Tyska och Brittiska Amazon, inte på  grund av priset, men på grund av att du kan hitta helt andra saker än vad du normalt gör i Sverige. T.ex. en speciell tekokare från England eller knivar från Frankrike.

Ambiente Direct

www.ambientedirect.com – Tysk sida som har mycket köksmaskiner, men även mycket annat. Frakten till Sverige visas snabbt och enkelt vid respektiva vara. €45 i frakt för en KitchenAid till Sverige, €7 för mindre paket. Klicka här för en google translate version av sidan.

 

Amazon

Engelska Amazon – Köksmaskiner ca £12-15 i frakt till Sverige. Mindre köksprylar ca £6-9 i frakt.

Amazon.de  – ca €10 i frakt till Sverige

Amazon.fr – ca €10 i frakt till Sverige

 

USA

Riktigt bra priser på köksmaskiner hittar du i USA. Problemet är att många av de maskinerna inte stödjer Europeisk elstandard. En KitchenAid köpt i USA är t.ex. helt konstruerad för 110 volt, i Europa har vi 220-230 volt. Det innebär att man också måste köpa en spännigsomvandlare (230-110V) som klarar köksmaskinens motorstyrka (t.ex. 350 W), på t.ex. Kjell & Company.

När man väl har löst el-frågan så återstår fraktfrågan.  Varor som importeras från USA och som har ett värde över 1 300 SEK, riskerar att fastna i tullen och åläggas tullavgift. Moms skall alltid betalas. Läs mer om detta på sidan om tullregler

Accepterar man alla avgifter så finns flera webbshoppar som skickar till Sverige:

Köksbutiker USA

www.chefscatalog.com – renodlad köksbutik som skickar det mesta till Sverige. ca $50-$100 i frakt för en Kitchenaid till Sverige. Har ibland kampanjer på intenationell frakt, så här kan man göra ett fynd!

www.amazon.com skickar det mesta till Sverige. Frakten ligger runt $100 för en större köksmaskin.

www.sears.com – skickar även de det mesta till Sverige. Frakt kring $100 för en lite större köksmaskin.

www.williams-sonoma.com – Bästa amerikanska köksbutiken! Skickar dock inte köksmaskiner till Sverige, men skickar mindre saker (bakformar, kastruller, knivar, etc) Värt ett besök om man gillar att baka eller laga mat.

 

Beställ från USA

Många andra amerikanska webbutiker levererar endast till amerikanska adresser. Flera företag har börjat specialisera sig på att erbjuda europeiska kunder en amerikans adress, dit de kan beställa sina varor. Sedan skickar företaget över alla varor till europa en gång i veckan. De tar då även hand om tull, moms och andra avgifter. Mycket smidigt.

www.shopusa.com/shopusa/sweden – Mot en avgift tar ShopUSA hand om allt. Frakt, tull, moms. Finns en enkel kalkylator på hemsidan där man snabbt ser totalkostnaden. Svensk sida.

www.myus.com/ – Fungerar på liknande sätt, men har mer kringtjänster. Amerikansk sida.

www.oneusaaddress.com  – Fungerar på likande sätt. Amerikansk sida.

Köksbutiker USA

Bästa Amerikanska webbutikerna (som bara skickar till amerikanska adresses) för köksmaskiner är:

www.williams-sonoma.com – Bästa butiken! Med en amerikansk adress kan du köpa en billig köksmaskin.

www.cooking.com – Också renodlad köksbutik. Bra utbud.

www.surlatable.com

www.bestbuy.com –  USA:s motsvarighet till Elgiganten.

www.target.com  – Har mycket billiga varor. Ganska stort kökssortiment.