Billig hälsokost och kosttillskott online

Kosttillskott, superfood och örter

 

Kosttillskott från USA

www.iherb.com (USA) säljer många kosttillskott och det är billigt, inte minst pga dollarkursen, men eftersom det är från icke EU-land kan tullavgift och moms tillkomma. Vissa produkter skickas inte till Sverige eftersom det inte är lagligt att skicka receptbelagda läkemedel med post från länder utanför EES. Men iHerb erbjuder mycket annat också, så det är väl värt att kika runt där.

RealFoods – rawfood från England

Real Foods säljer ekologiskt, fairtrade, samt veganmat. Här finns en mängd kosttillskott och det mesta kring raw food. Här är det kanske inte priset som avgör utan snarare det enorma utbudet.

Beställa Melatonin

BerryHeaven är ett Finskt företag som säljer bland annat Melatonin som används för jetlag och sömnbesvär. Det är receptbelagt i Sverige men kan i många länder såsom Norge, Finland och Danmark köpas i vilken hälsokostbutik som helst. Det finns en stor mängd andra nätaffärer som levererar till Sverige men i många fall är portot högre eller leveranstiden längre. Det är dock inte lagligt att skicka läkemedel via post om det är receptbelagt i Sverige, även om det är receptfritt i utlandet. Det kan därför bli taget i tullen, om det skulle upptäckas.

Reglerna säger att ”Om läkemedlet är receptbelagt i det ena eller i båda länderna måste det vara utskrivet av en behörig förskrivare (läkare, farmaceut eller liknande) inom EES. Du måste själv kunna visa att de ovan nämnda kraven är uppfyllda. Att ett läkemedel är för personligt bruk kan visas till exempel genom att det är försett med en apoteksetikett med ditt namn, ett recept eller ett läkarintyg.” Mer information om regler kring in- och utförsel av läkemedel via post.